Skvělí banánový chlebíček. Máte rádi banány a milujete sladké ke kávě? Máme pro vás jednoduchý recept, po kterém se budou všichni členi vaší rodiny jen olizovat. Mi jsme ho zkoušeli a ještě ten den se po něm jen zaprášilo. Vyzkoušejte ho také. Vaření je snadné. Na přípravu budete potřebovat jednu větší mísu na šlehání. Do které přijdou všechny ingredience. Budeme potřebovat čtyři kusy banánů, mohou být i zralejší. Banány na prkénku pomačkáme vidličkou a dáme do mísy. Vznikne z nich hustá konzistentní směs. Přidáme půl hrnku cukru krystalu a jeden balíček vanilkového cukru pro lepší aroma.
Přisypeme jeden balíček prášku do pečiva, špetku soli, jeden a půl hrnku mouky. Většinou kombinujeme mouku Jizerku s mandlovou moukou a trochou kokosové mouky. Vezmeme si další mísu, kde si dáme tekuté ingredience, jako jsou jedna třetina změklého hrnku másla a jedno celé vejce. Máslo nesmí být horké, jinak se nám vejce uvaří a to nechceme. Vejce s máslem vyšleháme do jemné struktury a přidáme k sypké směsi. Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem. Vznikne nám jemná lehce tuhá směs, do které přidáme ještě jednu a to nejdůležitější ingredienci. Tou je tabulka hořké čokolády, kterou pomocí nože a prkénka nakrájíme na malé kostičky. Posekáme ji a přidáme k těstu. Důkladně promícháme.
Tentokrát už jen kuchyňskou stěrkou, aby se čokoláda nerozdrtila. Takhle zpracované těsto vylijeme pomocí stěrky do silikonové formy hřbetu. Jestli nemáte tuto formu, můžete využít formu na bábovku. Předehřejeme si troubu s pečením z vrchu a zespoda, někdo raději volí horkovzduch, na sto sedmdesát stupňů. Až je trouba rozehřátá vložíme do prostřed na mřížku formu s těstem a necháme péct aspoň čtyřicet pět minut. Chlebíček vyzkoušíme, zda je již upečený tak, že do něj zapíchneme špejli. Jestli se těsto na špejli nelepí, je hotovo. Můžeme banánový chlebíček vytáhnout a ještě za horka vyndat z formy. Pak už jen počkáme, až vychladne a můžeme servírovat.